Systemische Opstelling Online

 

 

Je kent het vast wel, situaties die niet lekker lopen en dat je je vinger er niet achter kunt krijgen. Of dat je het gevoel hebt geleefd te worden en niet werkelijk je ‘eigen’ leven leeft. Je probeert de situatie te beheersen of te veranderen, maar wat je ook doet het draagt niet bij aan de werkelijke verandering. Dat is het moment waarop een Systemische Opstelling van pas komt!

 

Systemische Opstelling

Een Systemische Opstelling is een onderdeel van de methodiek Systemisch Werk. Een Systemische Opstelling brengt de onderliggende en vaak niet-achtbare dynamieken en patronen van jouw vraagstuk in beeld. Met een opstelling maak je als het ware een 3D-projectie van jouw innerlijke beeld van de vraag.

 

De belangrijkste personen/elementen met betrekking tot jouw vraag worden ruimtelijk, ten opzichte van elkaar geplaatst. Deze personen/elementen kunnen worden gerepresenteerd door (andere) deelnemers aan de opstelling, of door voorwerpen en symbolen. Door dit 3D-beeld is het mogelijk om spanningen, bewegingen en terugkerende patronen te zien, welke inzicht/verandering geven in het betreffende vraagstuk.

 

Systemische Opstelling Online

De oprichtster van ZIESOO, Esther Snikkers, heeft de tool ‘Systemische Opstelling Online’ ontwikkeld. Deze online-tool biedt de mogelijkheid om met behulp van symbolen een opstelling online uit te voeren.  Vierkanten, cirkels, etc. kunnen worden gekozen om de benodigde personen/elementen in jouw opstelling te representeren. Via video bellen (bv Zoom), deelt de Systemische Coach haar/zijn scherm met de deelnemer en kan de online opstelling van start gaan.

 

Waarom een Systemische Opstelling Online?

  • Misschien heb je wel eens van familie- en organisatie opstellingen gehoord en zou je het ook wel eens willen proberen maar weet je niet bij wie je moet zijn.
  • Zit je in een situatie waarin je ‘snel’ een opstelling behoeft?
  • Ken je een coach maar de afstand is te ver?
  • Misschien vind je het prettig om vanuit je eigen omgeving een opstelling te doen?
  • Ben je woonachtig/tijdelijk in het buitenland?
  • Zou je wel eens willen weten hoe een coach in het buitenland een opstelling begeleidt?

 

Dan ben je bij ZIESOO aan het juiste adres. ZIESOO is een wereldwijd platform waar je gekwalificeerde Systemische Coaches in jouw omgeving of online kunt vinden.

 

Afbeelding met persoon, binnen, laptop, vrouw

Automatisch gegenereerde beschrijving